NYX Total control drop foundation


Een nieuwe foundation van Nyx, die zo dekkend is maar toch ook vloeibaar dat het een super mooie foundation zou moeten zijn. Ik ga het uit testen!


De foundation komt in een heel mooi mat glaze flesje, met een pipetje aan de bovenkant.


Zo ziet het stokje eruit, je pompt met het pipetje dus de foundation omhoog het buisje in. En je ziet hier al heel goed dat het product, extreem vloeibaar is. Ondanks dat het een vrij klein flesje is, is deze foundation wel zuinig want door haar dekking heb je niet mega veel nodig. 


En dat is ook heel goed te zien op deze swatch


Hier heb ik de swatch met mijn vingers uitgeblend, en zie je goed het effect en vooral de dekking van de foundation

Dit is wat NYX zelf zegt over de foundation:

From sheer to full, your ideal coverage is just drops away with our new Total Control Drop Foundation! Fine-tune this velvety, matte foundation with the included dropper. Simply adjust the number of drops until you create the look you’re feelin’ today. Want more coverage? Add more drops! Buff expertly using the TOTAL CONTROL DROP FOUNDATION BRUSH for a seriously smooth finish.


Er zijn in totaal 24 kleuren te verkrijgen, van heel licht tot black beauty's.

Zelf heb ik gekozen voor de kleur 05 Light, deze is vrij neutraal van kleur. En matcht echt perfect met mijn huidskleur.


Hier zie je mijn huid zonder foundation, momenteel weer wat ontstekingen op mijn wangen en daardoor veel roodheden. 


Tijd om daar iets aan te doen!


Hier heb ik de foundation aangebracht met een buffer kwast, wat me meteen opvalt is dat het een vloeibare maar goed smeerbare foundation is. Daardoor breng je vrij snel te veel aan, en word het een beetje een pannenkoek. 


Hier heb ik de rest van mijn make-up gedaan, en vooral afpoederen is echt een must bij deze foundation. Doordat de foundation heel vloeibaar is en dekkend, lijkt deze ook een beetje een olie achtige structuur te hebben maar dat is niet perse heel glanzend. Maar door het af te poederen, blend de foundation nog mooier met je huid.


Want misschien lijk ik niet heel positief maar dat ben ik zeker wel, want kijk even naar dit verschil :O
Van een onzuivere huid, tot een glamgirl met een super egale huid die wel gephotoshopped lijkt zo mooi.

Sinds ik deze foundation in mijn stash heb, gebruik ik hem bijna elke dag. Ik merk wel dat ik door de goeie dekking, veel minder nodig heb dan met andere foundations. En ook voor meiden met een droge huid, deze accentueert zeker niet je velletjes. En dat is natuurlijk wel heel fijn, goals.

Wat een bijzondere maar toch heel verassende foundation, hij doet me een beetje denken aan de Dior nude air die ik een tijdje geleden heb gebruikt. Maar dan een stuk dekkender en vooral goedkoper, dus dat is helemaal top.

Voor de prijs die deze foundation heeft, en de dekking en de finish ben ik rete enthousiast.
Echt een nieuwe topper voor mijn dagelijkse routine, en ik denk ook een topper voor een heleboel andere beautylovers.

De Nyx Total control drop foundation is exclusief te koop bij de Nyx store
Voor de prijs van €16,85. 

3 opmerkingen

 1. Wat een verschil zeg, echt heel mooi egaal! Ik heb zelf helaas een droge huid, dus denk dat dit niet geschikt is voor mijn huidtypen. Jammer jammer. Ik snap heel goed dat je hem altijd gebruikt, heel mooi!

  xx

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Klinkt als een foundation die ook fijn is voor een droge huid! Nu wil ik 'm ook uitproberen :D

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zeker een goed verschil. Blijft tie een beetje mat gedurende de dag? Ik heb een hele vette huid, dus wel een voorwaarde bij een foundation.

  BeantwoordenVerwijderen